INREDNING / STYLING

INREDNING / STYLING

onsdag 28 augusti 2013

Kronärtskockan ........dekoration eller delikatess!

 Ett litet tips !
Men om du inte vill äta upp kronärtskockorna , kan du torka dem.De har ju en mycket vacker form. Hjälp till med att öppna bladen och om någon vecka blir de så här vackra!!

 Visst är kronärtskockan god med lite smält smör .Per Morbergs kronärtskocka
Kokt kronärtskocka är en härligt enkel förrätt. Alla får varsin skocka att sitta och plocka med och doppa i smör och salt. Man äter sig ner i skockan blad för blad tills man kommer till ”pälsen”. Den skär man bort och sen äter man den goda kronärtskocksbottnen, hjärtat i blomman. Man kan också skiva hjärtat och lägga det i en sallad.
Foto: Martin Löf
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 kronärtskockor½ citron2 tsk saltServeringsmörflingsalt
Må gott önskar Sassa

Inga kommentarer: